Morgonpromenaden

Morgonpromenaden kan hjälpa dig med snabbare fettförbränning och samtidigt hjälpa dig att sakta men säkert få bättre kondition.


Morgonpromenaden

Morgonpromenaden – din bästa vän

Har du svårt att finna motivationen till att börja träna? Då kan morgonpromenaden bli din bästa vän. Att ta en promenad istället för att ta bussen (kanske att gå hela vägen till jobbet?) kan hjälpa dig att komma i form snabbare.

Om detta ska fungera och du ska få ut så mycket som möjligt av din promenad är det viktigt att du tar morgonpromenaden innan du äter frukost.

Detta beror på att du under natten producerar tillväxthormoner som gör att kroppen ställer om sig till att använda lagrat fett som energikälla istället för maten som vi stoppar i oss.

Minst 45 min för bäst resultat

Det råder delade meningar kring hur länge du behöver gå för att det ska ge resultat. Men många menar att, för att morgonpromenaden ska ge bäst resultat på din viktminskning bör du gå i 45 minuter. Men detta är som sagt individuellt och det finns personer som har kunnat se resultat med 20 minuters morgonpromenad.

Ta en kopp kaffe, det ökar förbränningen, och gå den lilla bit du kan. Allt räknas!

Hjälpmedel

Om du vill kan du ta hjälp av ett par gångstavar när du tar din morgonpromenad. På så vis rör du dessutom mer på kroppen och kan få upp ett högre tempo i gången. Går du till jobbet kan du ta arbetsskorna och kavajen i en ryggsäck för att få lite mer motstånd. Alla knep är tillåtna och det är bara fantasin som sätter gränserna.

En vacker solig morgon kanske du till och med känner för att springa istället för att promenera din sedvanliga sträcka?